Prilozi za alternativnu istoriju

 

Dejan Jović, predsednik Predsedništva Demokratske Federativne Republike Jugoslavije i Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije bili su jedini govornici na vojnoj paradi održanoj danas povodom sedamdesete godišnjice oslobođenja Beograda. 

Rešena misterija stope nezaposlenosti?

Pre više od mesec dana postavio sam pitanje kako je moguće da se istovremeno smanjuje i broj zaposlenih i stopa nezaposlenosti. 

Izvinjenje ministru Stefanoviću

Ali zar ne bi upravo Stefanović morao da se izvini, ne samo Vučiću već i svim građanima Srbije zbog skandala sa upadom u studio RTS-a na stadionu?

Srbija u nepristojnom položaju

Od ukupno blizu 18 milijardi evra direktnih stranih investicija, koliko je stiglo u Srbiju za poslednjih desetak godina, iz Rusije je došlo 650 miliona evra, odnosno oko 3,5 odsto. 

Doš’o Putin, o’šo Putin

Devet sporazuma, a tako malo očekivanih milijardi evra i milijardi kubika gasa. Kad se razgrnu političke i medijske magle, sve se na kraju svelo na – sir i sirni namaz.

Рангирање и конкуренција права

У светлу штрајка адвоката, поставља се главно питање о могућности функционисања поступака пред судом, када је дошло до нарушавања физичког интегритета неког грађанина.

Alo, Ajnštajn

Tek onda shvatiš da zloglasni Utisak nedelje uopšte nije loš sede njih troje, četvoro i dva sata trabunjaju nešto što glasačko telo uglavnom ne razume, al nijedan ne viče Vučiću, pederu. Što glasačko telo odlično razume.

Troše naše zarade za sopstvene parade

Nebrojeno puta tokom ljudske istorije potvrdila se teza da što je jedna država manja i neuticajnija to se više razmeće svojom istorijom, koja se, umesto na činjenicama, uglavnom zasniva na mitovima. 

Oslobođenje Beograda pokretni praznik

Izgleda, kako mi se javlja, da je Dan oslobođenja Beograda postao pokretni praznik, nalik na Pashu, njoj prateći Uskrs, Ramazan, Tet i ostale pojave pokretnog tipa.

Rađanje nove opozicije

Na pitanje za milion dolara, kada će se konsolidovati opozicija, a koje već dve duge godine muči srpsku građansku javnost, možda su odgovor dali jedna novinarka, advokati, studenti i prosvetari.