Наредба Градског штаба

Пре данашње седнице Скупштине града одржана је седница Градског штаба за ванредне ситуације на којој је разматрано тренутно стање у Чачку, а након јучерашњих нових пожара.

У изјави за Озон пресс градоначелник Чачка Војислав Илић је рекао да је упућен захтев Железницма Србије да се за вучу теретних композиција не користе дизел локомотиве већ електричне, јер се предпоставља да су узроци јучерашња четири пожара варнице од кочионог система или од мотора дизелке. На данашњој седници Градски штаб је одобрио издвајање средстава из градског буџета за куповину напртњача како би се у будућности пожари лакше гасили и то 25 за ватрогасну службу и 25 за јавна предузећа, као и за куповину 50 комплета црева за репарирање старих напртњача.   

Илић је позвао сва домаћинства која су претрпела штету да се пријаве у месним канцеларијама, а град ће са своје стране учинити све да се штета надокнади. 

Како су у последње време учестали пожари Градски штаб  је донео следећу наредбу:

ГРАД ЧАЧАК

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Чачка

Број: 06-77/12-I       31. август 2012. године

На основу члана 33. став 3. Закона о ванредним ситуацијама („Сл.гласник РС“ бр.111/2009 и 92/2011), члана 18. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Сл.гласник РС“ бр.98/2010) и тачке III.  Одлуке о образовању Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Чачка („Сл.лист града Чачка“ бр.19/2010),  

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Чачка, на седници одржаној 31. aвгуста  2012. године, донео је

 

Н А Р Е Д Б У

 

  1. Да Град организује председнике месних заједница да организују грађане да  одмах јављају када примете пожар.
  2. Да председници месних заједница повремено обилазе територију и активирају грађане да напуне тракторске цистерне водом и да их држе приправне и пуне.
  3. Да надлежна инспекција наложи шумској секцији да шумари повремено обилазе територију.
  4. Да грађани буду поучени да пожар може да се спречи и орањем.
  5. Да надлежна инспекција под хитно наложи да се прекине ложење ћумурана, јер могу изазвати пожар а и изазва лажне  дојаве о пожару.
  6. Да предузећа,  код којих дође до пожара, не чекају ватрогасце већ да се и сами ангажују да штите своју имовину јер су по закону дужни.
  7. Да грађани морају прекинути са паљењем на отвореном простору.
  8. Да помоћних градоначелника за месну самоуправу и инфраструктуру контактира Електродистрибуцију и да се договори да се нисконапонска мрежа мора боље одржавати јер има пожара који настају и због квара на истој.

Градски штаб за ванредне ситуацијена територији града Чачка

Командант

мр Војислав Илић

 

Postavite komentar...