fbpx
pozadina-portal2
Redakcija Ozonpress.net je deo sistema Ozon Media koji čine redakcije tri medija: Radio Ozon FM, Čačanske novine i portal Ozonpress.
ozon-940Radio Ozon je započeo emitovanje programa u septembru 1996. godine, iz putničke prikolice.
Za nepunih mesec dana postao je najslušanija radio-stanica u Čačku i okolini, jer je tada bila u toku izborna kampanja za lokalne i savezne izbore, a Ozon je emitovao informativni i kontakt program koji se po svojoj otvorenosti suštinski razlikovao od režimskih stanica koje su se tada jedino mogle i čuti u Čačku.
U to vreme ovo je bila jedina slobodna radio-stanica koja je emitovala informativni program, na kojoj su kandidati opozicionih stranaka mogli izneti svoje političke stavove i programe i na kojoj su slušaoci svojim direktnim uključivanjem u program mogli da daju svoj komentar ili da postavljaju pitanja.
Slušanost Ozona porasla je enormno između dva izborna kruga, a kulminirala je u vreme zimskih protesta u Beogradu i većini gradova u Srbiji 1996/97.
U to vreme Radio Ozon je neprekidno emitovao direktne prenose mitinga i demonstracija, sa izjavama lidera stranaka, javnih ličnosti i građana. Tada je Ozon započeo i preuzimanje informativnih emisija Radija B92. Tehnika sa kojom je program emitovan bila je vrlo skromna.
Ozon-33
Savezni inspektor za radio veze je 29. novembra 1996. godine, uz asistenciju policije, zabranio je dalji rad Ozona. Usledili su petodnevni javni protesti na gradskom trgu u Čačku kojima je prisustvovalo preko 5.000 građana. Na zahtev građana, Ozon je nastavio sa emitovanjem programa.
Od kraja marta 1999. godine Ozon je privremeno prekinuo emitovanje programa, jer je bilo proglašeno ratno stanje u zemlji, a dva dana nakon zabrane rada B92, u Čačku je savezni inspektor za radio veze uz asistenciju specijalne policije nasilno oduzeo emisionu tehniku TV Čačak, nakon čega je pokušano i oduzimanje opreme Radio Ozona. Pre intervencije policije ekipa Ozona sklonila je svu opremu, tako da je ona sačuvana. Danas Radio Ozon FM emituje 24-ni informativno-muzički program, na frekvenciji 98,3MHz.
cacanske novineČačanske novine su lokalni informativni list. Izlaze utorkom, počev od 25. maja 2004. godine. Imaju najdužu tradiciju lokalne novine u privatnom vlasništvu u Čačku, mada nisu nastavak predratnog izdanja istoimenog nedeljnog lista koji je u Čačku izlazio 1937. godine.
List prati i informiše čitaoce o najvažnijim političkim, društvenim, privrednim, kulturnim i sportskim dešavanjima u Čačku.
Ozonpress.net je najmlađa redakcija u sistemu Ozon Media. Portal je počeo sa radom 2012. godine kao projekat koji je dobio  podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije.