Sve ovo i ne bi bilo čudno da pre samo par meseci, na referendumu o ustavnim promenama, na istom biračkom mestu, nije glasalo desetoro Mladenovića, koji su bili upisani u birački spisak.

Inače, Glasu Šumadije se već danima javljaju građani kojima na adrese stižu pozivi sa imenima ljudi koje ne poznaju a koji su prijavljeni na njihove kuće i stanove.

Kako je moguće da se na istoj adresi vode lica koja na toj adresi uopšte ne stanuju ili su samo fiktivno prijavljena. O tome se nedavno na jednoj čačanskoj društvenoj mreži povela polemika: 

Zar je moguće da u mojoj kući može da se prijavi da živi neko kome ja nisam dao saglasnost. Pa da treba da tražim od policije da ih odjavljuju.

  • Po zakonu, jedino vlasnik stana ili kuće može da te prijavi, mora biti lično prisutan i pokazati original dokaz o posedovanju nekretnine…

Polazim od činjenice da je nenormalno da u mojoj kući neko, mimo mog znanja, može da prijavi meni nepoznate ljude kao ukućane i da ja treba da tražim od policije da ih policija odjavi. Pa sutra će da im da stanarsko pravo … I mogućnost da moju imovinu prodaju.

Polemika o lažnim prijavama stanovanja otišla je i dalje ka sasvim realnoj opcijii:

Pa ako mogu tako da prijave prebivalište bez znanja vlasnika, mogu i njegovu imovinu sutra da prodaju.

  • Za prodaju imovine potrebna je overa kod notaraza koju je vlasnik imovine dužan da se pojavi kod notara i da na uvid vlasnički list. Za prijavu prebivališta  zahtev popunjava onaj ko se prijavljuje, a izgleda da su im u policijskim upravama sve te zahteve prihvatili bez provere i to ti je to.

Ima delom istine u ovoj laičkoj raspravi, ali ono što je posebno razočaravajuće, naročito kada se radi o regularnosti izbora koji počinju za manje od 24 sata od objave ovog teksta, je izjava resorne ministarke  Marije Obradović.

Tako po izjavi ministarke ispada da neko dođe i bez vašeg znanja, a uz pomoć države, se upiše kao stanar u vašem objektu, pa je posle vaša obaveza da se dopisujete sa policijom i uveravate državu da ta persona ne stanuje kod vas, a država će lažnog stanara da moli dva puta da se ispiše sa vaše adrese, a ako on baš i neće onda će država to da uradi posle mesec dana.

Za to vreme prođu izbori na koje će izaći i svih 273 naknadno upisanih Mladenovića, stanara naselja Aerodrom u Kragujevcu.

Da li će glasati kao lažni stanari ili kao lažni glasači.

Ili kao oboje.

____________________________________________