Pre sahrane, održan je komemorativni skup u amfiteatru Parka mladosti u Čačku, a od Miloša Lukića oprostili su se porodica, prijatelji, kolege i predstavnici gradske vlasti uz poruku „Neka blica Lukićev aparat i dalje u našim glavama“.

Od Lukića su se oprostili dopisnica RTS u Čačku Silvija Pašajlić, novinarka Čačanskog glasa i TV Telemark Irena Ranđić, kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović i sekretar Skupštine grada Miroslav Petković.

Na skupu je rečeno da je Lukić bio sinonim za pecizno, objektivno, istinito novinarstvo, vredni sakupljač informacija na mestima sa kojih su mnogi izbegavali da izveštavaju.

„Svi smo priželjkivali da bude deo našeg tima jer s njim je sve bilo lako“, rekla je Silvija Pašajlić.

Poslednji pozdrav Milošu Lukiću uputila je i njegova rođaka Marija Lukić, kao i bivša koleginica Ivana Subotić čija su oproštajna pisma pročitana na komemoraciji.

„Profesionalnost i istina su bili ime i prezime našeg Miloša. Tako mlad, a tako odgovoran, sjajan i neponovljiv”, rekao je Milun Todorović.

Miloš Lukić rođen je 14. oktobra 1985. godine u Čačku. Bio je dugogodišnji radnik i saradnih gotovo svih medija u Čačku i Moravičkom okrugu, a kasnije i agencije Fonet u Beogradu.