Opozicija, međutim, smatra da je takvim predlogom predsednik Srbije “pljunuo u lice svim građanima koje su banke opljačkale”. Osporena je i njena stručnost , a čulo se i da je reč o osobi nemoralnoj i nedostojnoj da bude guverner NBS.

Osim pisanog Vučićevog predloga da Tabakovićeva bude reizbarana na funkciju koju je obavljala proteklih pet godina, u parlamentu mimo uobičajene prakse, taj predlog niko nije obrazložio. Zanimljiva je i mlaka odbrana poslanika Srpske napredne stranke u odbrani lika i dela aktulene guvernerke.

„Za raspravu o Jorgovanki Tabaković spremao sam se mesec dana, elaborat sam napravio, a uskoro ću i knjigu da objavim “ , rekao je lider radikala Vojislav Šešelj , napominjući da mu je ipak najzanimljiviji moralni lik Tabakovićeve, uz opasku “da nije ona glupa,ali je pokvarena”.

Šešelj je podsetio na slučaj kada je u hotelsku sobu u Crnoj Gori u kojoj je Tabaković odsela upala jedna osoba i naveo da je to crnogorska služba pratila, jer su znali da je u Budvu donela više stotina hiljada evra i da je nameravala da odatle ode u Rim da bi tamo kupila stan za jednu od ćerki. On je rekao da je Tabaković ipak kupila ćerki stan u Rimu, a da je njen zet Nemanja Sekicki postavljen je za drugog sekretara ambasade u Rimu kome su mesečna primanja oko 4.500 evra, samo hiljadu evra manje nego što mesečno legne na račun Jorgovanke Tabaković.

vojislav šešelj

Prema njegovim rečima druga ćerka službenim vozilom RFZO, gde je bila zaposlena, dolazila je iz Novog Sada u Beograd da polaže ispite. Šešelj je govorio i o stanu u Novom Sadu od 144 metara kvadratnih koji je trebalo da otplaćuje 40 godina, ali za 12 godina nije platila ni jednu ratu pa je Telekom, gde je bila zaposlena preuzeo njen dug i otplatio 78.000 evra Jorgovankinog duga. Prema njegovim rečima, Tabaković je Miroslavu Bogićeviću, vlasniku Farmakoma „namestila“ kredit od 25 miliona evra kod ATP banke.

-Odakle guvernerki pola miliona evra? Jel pošteno stekla? Gde se to tako stiče, pa da i mi probamo, pitao je Šešelj.

Podsetio je i da je sa poslanikom SNS Igorom Bečićem u kampanji za izbore 2012. godine putovala u inostranstvo po novac za Srpsku naprednu stranku i da su imali udes u Mađarskoj i da im je policija našla punu kesu evra. Šešelj je rekao da je čitao magistarski rad Jorgovanke Tabaković koji je bio veoma kvalitetan, ali je naveo da je analizom utvrđeno da je 20 odsto njenog doktorskog rada plagirano. Ona je doktorirala je 2011. godine na Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice, a mentor joj je bio Milenko Dželertović , predsednik Ekonomskog saveta naprednjaka. Znate po čemu je poznat? Tamo je Tomislav Nikolić stekao diplomu, rekao je Šešelj.

“Naravno kad je Toma jao pao, Vučić postao čio mio , ona se brzo transformisala , sada je kao odana Vučiću . Ona kada se jednom nekom proda prodavaće se uvek . Samo je u pitanju cena“, objasnio je Šešelj , dodajući da je ona jedini guverner koji nije rešio problem kredita u švajcarskim francima.

„Svi potezi pokazali da Jorgovanka Tabaković radi u interesu bankara, a ne građana Srbije koji koriste najskuplje kredite u Evropi“, rekao je Šešelj, a podsetio je i da je svojevremeno Jorgovanka govorila da je plata guvernera previsoka, ali kada je došla na funkciju platu nije smanjila.