slep služba

Ukoliko imate nov automobil, koji je još u garanciji, proizvođač je obezbedio non-stop pomoć na putu bilo gde da se u Evropi nalazite. U slučaju bilo kakvog problema jednostavno pozovete odgovarajući broj asistencije i sačekate pomoć.

Iskustva naših sugrađana sa ovom vrstom usluge su uglavnom pozitivna.

Vozači automobila van garantnog roka ili koji nemaju neku drugu vrstu asistencije na putu (moguće je ovu uslugu kupiti u skoro svakom osiguravajućem društvu) najjednostavnije, a i najjeftinije mogu sebi da obezbede „druga na drumu“ učlanjenjem u Auto-moto savez Srbije.

Kupovinom „super članske kartice“ koja košta 2.000 dinara na godišnjem nivou, pored brojnih pogodnosti koje vlasnik vozila ima u Srbiji, može da računa i na danonoćnu pomoć na bilo kojem mestu u Evropi.

– Naš član ukoliko mu sa pokvari automobil jednostavno okrene naš broj kol-centra „1987“ koji non-stop dežura i saopšti nam lokaciju i problem. Mi tada kontaktiramo s našim partnerom koji je lokacijski najbliži i obavestimo našeg člana ko i kada dolazi – kažu u Auto-moto savezu Srbije.

Ukoliko je moguće, kvar će biti otklonjen na licu mesta, a ako ne, vozilo će besplatno biti prevezeno, odšlepovano do najbližeg servisa. Ukoliko se radi o većem, skupljem kvaru, vlasnik može da dobije i kredit za popravku ili šlepovanje do kuće, kao i prevoz svih članova porodice.

Ukoliko vozač doživi saobraćajnu nesreću AMSS, mu obezbeđuje besplatno šlepovanje vozila do mesta prebivališta, refundaciju troškova hotelskog smeštaja (do 300 evra) ali i pravnu pomoć u najbližem auto-klubu partneru AMSS.

AMSS svojim članovima obezbeđuje i povoljniji rentakar, hotelski smeštaj, prevoz…

– Jako je bitno da u slučaju bilo kakve saobraćajne nezgode sačekate policiju, dobijete zapisnik i da eventualnu štetu prijavite i vašoj osiguravajućoj kući – kaže Dragan Nedić iz jedne naše osiguravajuće kuće. – U većini zemalja u koje odlaze naši turisti automobilima nije potrebno da imate zelenu kartu, ali tamo gde je ona neophodna, potrebno je da je priložite prilikom uviđaja i prijave štete.

Odštetu naši vozači dobijaju u Srbiji, pa je potrebno da imate svu dokumentaciju od zapisnika o udesu do popravke štete na vozilu.

Preporuka je da se na put kreće tehnički ispravnim vozilom pa je najbolje da uradite vanredni tehnički pregled ili da posetite svog majstora radi kontrole.

I relativno malo izdvajanje za pomoć na putu može da vas spase mnogih briga, pa je bolje štedeti na nečem drugom.

VUČA VOZILA

UKOLIKO na letovanje krenete automobilom u društvu ili nađete nekoga ko može da vas odšlepa do najbližeg servisa, treba da znate i nekoliko osnovnih pravila. Skoro svuda je zabranjena vuča na auto-putu. Možete, pravilno zakačeno i ispravno obeleženo vozilo, da šlepate samo do prvog izlaza. Kazne su inače veoma rigorozne pa je u svakom slučaju bolje da ovoj vrsti samopomoći pristupate veoma oprezno.

Novosti