Prvih nekoliko dana nije bilo jasno šta se s Markom dogodilo. Roditeljima je saopšteno da su „povrede spontane“, ali drugovi njihovog sina su čuli da je on napadnut i pretučen. Konačno, istraga je došla do Darka I., koji se tereti da je posle svađe Marku naneo kobni udarac u glavu. Nesrećni mladić pronađen je bez svesti iza Doma zdravlja u Požegi i u teškom stanju prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju. Nažalost, Marko je 19. juna podlegao povredama. Sve vreme dok je trajala borba za život mladića, porodica Radojević je slušala više verzija, objašnjenja i gradskih priča o tome kako je povređen njihov sin. Ipak, ništa ih nije pokolebalo da otkriju istinu.

– Dok čekamo obdukcioni nalaz, pitam se da li je moralo ovoliko vremena da prođe – ogorčen je Milan. – Ispostavilo se da su mi Markovi drugovi govorili istinu i da je on zaista pretučen. I dok je taj momak slobodno šetao čaršijom, u Užičkoj bolnici su me ubeđivali da moj sin, zdrav, prav i mlad, „ima spontane povrede“.

Od te junske večeri kada je Marko teško povređen, Požegom su počele da kolaju priče o tome šta mu se desilo. Dok su se borili sa činjenicom da su izgubili sina, do Radojevića su stizale različite informacije – da se on okliznuo, da ga je pretukao sin nekog uticajnog čoveka, da je imao urođenu fizičku manu…

– Dvadeset dana živimo u konfuziji – kroz suze govori Markov otac. – Svakakve verzije događaja su dolazile do nas. Samo je jedan inspektor istrajao od prvog dana da otkrije istinu. Mnogo je sve zakulisano. Čudne su se stvari dešavale, kao što je na primer nekoliko puta nestala strana na Fejsbuku „Pravda za Marka“.

Drugovi mladića koji je umro samo nekoliko nedelja nakon što je maturirao u Srednjoj tehničkoj školi, nisu iznenađeni vešću da je Darko I. uhapšen. Za njega kažu da je problematičan, odavno poznat policiji i da ima veze sa drogom.

– Požega je mali grad i svi se znamo – kaže jedan od Markovih drugova. – Čuli smo da je Darko uhapšen, ali to je mali korak. Pitanje je koliko godina robije će dobiti i šta će se desiti kada izađe iz zatvora. Čuli smo da je na tabletama od vesti da je Marko umro. Samo je čekao da policija dođe po njega.

 

UDARIO, PA ODŠETAO

MARKO je 5. juna uveče izašao sa društvom u jedan kafić u Požegi. Posle nekoliko sati je izašao i poneo je samo telefon. Tek oko tri sata posle ponoći, neki od njegovih drugova su čuli da je povređen. Navodno, Hitnoj pomoći je javio jedan mladić da se u blizini nalazi nepomično telo, a onda je otišao pre dolaska policije. Ispostavilo se da je među osobama koje su saslušavane bio i Darko I. On je tom prilikom rekao policiji da je udario Radojevića. Tvrdio je da je pokušao da pomogne Marku, ali je potom otišao sa mesta nesreće.

Novosti